Wie zijn wij

ontluikende natuur

Nutstuinvereniging (NTV) Kralingseveer is een kleine, gezellige volkstuin in Rotterdam-Kralingseveer. Midden in de wijk op IJsselmondselaan 183 bevindt zich het volkstuincomplex met  55 volkstuinen.

De vereniging bestaat sinds 1992 en kenmerkt zich door het Nutstuinkarakter. Dat houdt in dat er geen water, gas of elektra op de tuinen aanwezig is. We kiezen dus voor meer zelfvoorziening. Je haalt water uit een sloot of vangt het regenwater op. Ook kun je zonnepanelen aanleggen. We tuinieren zoveel mogelijk biologisch. Ook organiseren we steeds meer activiteiten. Denk daarbij aan onze Open Dag of de speciale NTV-Plantjesdag , jaarlijks in mei gehouden, waarop tuinders en bezoekers voor een klein bedrag plantjes kunnen aanschaffen.

De huurders van NTV Kralingseveer zijn een gezellige mengeling van jong en oud, gezinnen en singles. Ook zien we verschillende culturen gebroederlijk naast elkaar leven: Kaapverdiaanse, Engelse, Nederlandse, Spaanse, Portugese en Turkse tuinders met allen één gezamenlijke passie: genieten van de natuur en van de zelf gekweekte groenten, fruit en andere gewassen!

De vereniging kent veel actieve leden en vrijwilligers. Wij zijn trots op het feit dat er een imker van start is gegaan op onze vereniging. Dit is belangrijk in het kader van de bestuiving. Ook is er een initiatief om het de ijsvogels naar hun zin te maken.

Hieronder vindt u de huidige bestuursleden. Allen zijn te bereiken via het e-mailadres van de vereniging:

ntvkralingseveer@gmail.com

Dagelijks Bestuursleden:

Ian Bollard  – voorzitter

Jeffrey Verweij penningmeester

Irma Dorsman secretaris